ktoś może korzystał lub posiada wiedzę na temat poniższego serwisu
[O1] Świece zapłonowe do silnika 1,6 BFQ - jakie polecacie?
Zwiń
X
-
[O1] Świece zapłonowe do silnika 1,6 BFQ - jakie polecacie?
Z racji, że przez xx lat nie miałem doczynienia z silnikiem benzynowym/lpg mam pytanko jakie polecacie swiece zaplonowe. Do 01 1,6 benz silnik BFQ. I jakie są oznaki, ze juz "pora" na świece??? Przewody mniej wiecej przy jakim przebiegu wymieniacie? Mile widzaine linki do aukcji...lub sklepów. :diabelski_usmiech
Wymieniał ktoś z Was sam te świece? Jest jakis problem z odkreceniem tego kolektora?
-
-
Re: Świece zapłonowe do silnika 1,6 BFQ - jakie polecacie?
Zamieszczone przez piotrek_osZ racji, że przez xx lat nie miałem doczynienia z silnikiem benzynowym/lpg mam pytanko jakie polecacie swiece zaplonowe. Do 01 1,6 benz silnik BFQ. I jakie są oznaki, ze juz "pora" na świece??? Przewody mniej wiecej przy jakim przebiegu wymieniacie? Mile widzaine linki do aukcji...lub sklepów. :diabelski_usmiechPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Northeusz, a rodzimego przemysłu tj Iskry nie polecasz?
[ Dodano: Pią 24 Lut, 12 23:12 ]
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez piotrek_osNortheusz, w/g ASO swiece byly wymieniane przy 60 tys bez przewodow teraz mam lekko ponad 120 tys :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osNortheusz, a rodzimego przemysłu tj Iskry nie polecasz?
[ Dodano: Pią 24 Lut, 12 23:12 ]
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez piotrek_osNortheusz, w/g ASO swiece byly wymieniane przy 60 tys bez przewodow teraz mam lekko ponad 120 tys :diabelski_usmiechTo one już normy ASO przejeździły :szeroki_usmiechPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
piotrek_os, ja chciałem do nich podejść sam i w AKL, i w BFQ... Ale jak zobaczyłem gdzie i jak te świece są "ukryte" oraz jak inni je zmieniali i co trzeba było odkręcać (m.in. rzeczony kolektor), to się poddałem i oddałem do serwisu, gdzie zmienili mi te świeczki za (chyba) 60zł...
W każdym razie ja "bałem" się je zmieniać samemu - to nie T25, w którym świece zmienia się prościutko...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneKolektora ? One są zaraz za kablami zapłonowymi. Odkręcasz, wkręcasz nowe, podpinasz kable i jeździsz
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 21:10 ]
Agamek12, moze z kolega cos wymysle przy tym....., bo on lubi takie tematy :diabelski_usmiech - zgapiłem sie przy montazu lpg....bo odrazu by mi zmienili. narazie nic sie nie dzieje....ale z racji, ze swiece maja juz swoje km....to wole je zmienic. Kable tez wymieniałes jak przebieg ponad 120 tys?
jak nie ma tego kolekotra czy jak tam sie to zwie.... to do swiec dobry dostep http://allegro.pl/silnik-1-6-bfq-i2171938967.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12piotrek_os, kilka osób z OCP zmieniał samodzielnie te świece bez zdejmowania kolektora, ale dorabiali lub kupowali sobie jakieś przedziwne klucze - bo normalnymi tego się nie zrobi...
Komentarz
-
Komentarz